Centrala termica Immergas Victrix 24 kw+ ACM

Centrale termice in condensatie

Centrala termica Immergas Victrix 24 kw+ ACM

Centrala termica Immergas Victrix 24 kw+ ACM

Centralele termice in condensatie sunt utilizate pentru incalzirea locuintelor si pentru furnizarea apei calde menajere. Achizitionarea unei astfel de centrale este foarte avantajoasa, atat din punctul de vedere al eficientei de incalzire, cat si a consumului de gaz. Centralele termice in condensatie folosesc combustibil gazos, cu tiraj fortat.

Tehnologia condensatiei este una extrem de eficienta, confortabila si prietenoasa cu mediul. Practic, ea recupereaza si foloseste caldura vaporilor de apa continuti de gazele arse eliminate, lucru care duce la scaderea consumului de gaz. O centrala care functioneaza pe baza acestei tehnologii are o eficienta de incalzire de 103 -108%, ceea ce are ca si consecinta o scadere cu pana la 35% a consumului de gaz! Fata de centralele conventionale, eficienta de ardere este mai mare cu pana la 18%.

Principalele componente ale unei centrale termice in condensatie sunt unitatea de comanda si schimbatorul de caldura (unele modele au si un schimbator secundar, pentru circuitul de incalzire si pentru cel de apa calda). La acestea se adauga arzatorul, vana de gaz, turbina, un vas de expansiune, pompa de circulatie cu mai multe trepte, termostat de siguranta tur, senzor de temperatura etc. Datorita pompei modulante, puterea este reglata direct proportional cu necesarul de caldura din incapere, realizand o economie de energie.

 

Citirea valorilor se face cu ajutorul unui display LCD care indica toate informatiile necesare, precum si codurile de avarie. De la acelasi panou se seteaza si valorile pe care le doresti. Fiindca centrala este prevazuta cu un sistem de absorbtie a zgomotului, functionarea este silentioasa, ajungand la o valoare de maximum 36 db. Unele modele pot avea boiler incorporat.  Toate aceste elemente conlucreaza pentru ca la final utilizarea energiei sa fie una cat mai rationala, oferind in acelasi timp un randament optim.

Temperatura si debitul de apa calda oferit de aceste centrale este constant, astfel ca nu vei mai ajunge in situatia de a avea un debit redus sau o temperatura micsorata brusc in mijlocul dusului. Pe langa functia de baza, AUTO, care are rolul de a seta temperatura ideala pentru circuit, centralele sunt dotate si cu functii speciale. De exemplu, pot avea functie anti-inghet, anti-calcar, anti-blocare, functie speciala pentru reducerea timpului de obtinere a apei calde menajere sau functie care impiedica actionarea ei de catre copii. Centralele in condensatie se pote folosi si pentru sistemele de incalzire in pardoseala, iar unele pot fi conectate la un sistem solar. Ele nu dauneaza mediului, avand emisii scazute de NOx si CO2. Daca ai la dispozitie un spatiu restrans, alege o centrala compacta, de mici dimensiuni, care sa nu iti ocupe loc mult pe perete. Orice centrala are inclus un kit de evacuare.

Centralele termice in condensatie sunt extrem de performante, ofera confort si te ajuta sa economisesti. O centrala consuma foarte putin curent electric, iar consumul de combustibil este si el redus, datorita faptului ca centrala are ventilator si vana de gaz modulante. Factura de gaz va fi vizibil mai mica, iar tu vei beneficia de caldura si apa calda in orice moment doresti.